همکاری های بین المللی
زمینه سازی برای گسترش همکاری های بین المللی بعنوان یکی از اهداف دانشکده مهندسی عمران از بدو تاسیس مورد توجه قرار گرفته است. جذب فارغ التحصیلان دانشگاه های برجسته دنیا بعنوان اعضای هیات علمی و تشویق و حمایت از اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای گذراندن دوره های فرصت مطالعاتی در خارج از کشور از جمله گام های کلیدی دانشکده در این راستا بوده اند. از اقدامات برجسته این دانشکده در همکاری های بین المللی می توان به برگزاری دوره مشترک کارشناسی مهندسی عمران با دانشگاه Wuppertal آلمان از سال 1383 تا سال 1390 اشاره نمود.
در حال حاضر امور همکاری های بین الملل دانشکده مهندسی عمران به سرپرستی دکتر طاهریون در همکاری نزدیک با دفتر همکاری های بین الملل دانشگاه وظایفی همچون برنامه ریزی و اطلاع رسانی فراخوان های بین المللی، پیگیری تفاهم نامه های همکاری دانشکده با موسسات خارجی، انعکاس همکاری های اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دوره های فرصت مطالعاتی و سایر امور مرتبط را عهده دار است.
پروژه تحقیقاتی "مدیریت یکپارچه منابع آب حوضه زاینده رود" توسط دکتر حمیدرضا صفوی و دکتر محمدحسین گل محمدی
پروژه تحقیقاتی "مدیریت یکپارچه منابع آب حوضه زاینده رود"
چالش های مدیریتی آب در حوضه زاینده رود به تنهایی نمونه ای از مشکلات مشابه در کل کشور محسوب می شوند. متخصصان ایرانی و آلمانی در طی پروژه تحقیقاتی "مدیریت یکپارچه منابع آب زاینده رود"، در حال اجرا و توسعه مفهوم مدیریت جامع و مورد قبول در حوضه زاینده رود هستند. هر دو کشور مشترکاً با به کار گیری متخصصین و افراد صاحب نظر، به دنبال ایجاد ثبات در رودخانه و همچنین تعادل در منافع رقابتی مصرف کنندگان مختلف آب هستند.
با در نظر گرفتن حوضه زاینده رود به عنوان نمونه، هدف از پروژه حاضر را می توان ارائه گزینه های موجود در مدیریت یکپارچه آب ایران و کل منطقه دانست که از سال 2010 الی 2017 مورد توجه تیم پروژه بوده است. پیش شرط لازم این مدیریت یکپارچه، حضور مسئولان ذیربط استانها، بخشها و موسسات ملی نه تنها در یک قایق، بلکه پارو زدن همگان در جهت هدفی مشترک می باشد. به علاوه، دستیابی به یک هدف مشترک نیازمند بحث و توافق نظر در مورد اقدامات انجام شده و همکاری متقابل دارد. بنابراین، ساختار پروژه به گونهای توسعه یافته است که همه ذینفعان مرتبط و بخشهای مختلف استفاده از آب را دربر میگیرد.
این پروژه بصورت مشترک توسط دکتر حمیدرضا صفوی و دکتر محمدحسین گل محمدی از دانشکده مهندسی عمران و نیز دیگر همکارانشان از دانشکده های دیگر دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر مهاجری از شرکت اینترتری و دیگر همکاران آلمانی ایشان انجام شده است.
دکتر کیوان اصغری دوره فرصت مطالعاتی در گروه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه ایالتی یوتا آمریکا (ژوئیه 2018 – آوریل 2019)
دکتر کیوان اصغری دوره فرصت مطالعاتی خود را به مدت 10 ماه (ژوئیه 2018 – آوریل 2019) در گروه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه ایالتی یوتا آمریکا گذراند. ایشان در طی دوره مذکور در امور مطالعاتی و پژوهشی مختلفی شرکت داشتند. از جمله مطالعات ایشان می توان به مدلسازی کیفی آبهای سطحی توسط دادههای کالیبراسیون مدل بارش-رواناب یک حوضه کوهستانی کوچک (پروژه کالیبراسیون مدل جریان آبهای سطحی) اشاره نمود. در حین مطالعات هیدرولوژیکی، ایشان پارامترهای خاص کیفی آب را به منظور تعیین کیفیت آب ورودی به حوضچه پاییندست مدلسازی کرده و همچنین اثر تغییرات جوی آینده بر روی آب خروجی از حوضچه را ارزیابی نمودند. لازم به ذکر است که در انجام این مطالعه یکی از دانشجویان ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان نیز مشارکت داشته است و یک مقاله در ژوئن 2019 در کنفرانس منابع آب شورای دانشگاه ها چاپ نمودند.
ارزیابی اثرات زیر ساخت سبز در کاهش رواناب های شهری و افزایش تغذیه سفرههای آب زیرزمینی از دیگر مطالعات ایشان در این دوره محسوب میشود. این موضوع نسبتاً جدید جهانی با کاهش و تصفیه آب حاصل از بارش ها در منبع خود، ضمن در نظر گرفتن منافع زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی، به مباحث مرتبط با رواناب فصلی میپردازد. بخشی از این مطالعه به عنوان موضوع پایاننامه یکی از دانشجویان ایشان در ایران تعریف گردیده و چکیده مقاله آن در ژوئیه 2020 به کنفرانس بین المللی توسعه کاهش اثرات در موسسه منابع آب و محیط زیست ارسال گردید. از دیگر مطالعات ایشان می توان به تجزیه و تحلیل اطلاعات تغییرات اقلیم توسط مدلهای تغییرات اقلیمی منطقهای اشاره نمود که نتایج حاصل از آن، سناریوهای اثر تغییر اقلیم بر میزان آب موجود در آینده خبر میداد. ابزارهای مورد استفاده و نتایج حاصل از پروژهها در دیگر پژوهشهای ایشان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار کاربردی میباشند. قابل ذکر است که در طی این مدت ایشان در جلسات مربوط به پروژههای بین رشتهای متعددی حضور داشتند و جهت آشنایی با مباحث تئوریک سیستمهای اقلیمی و مدلسازی آنها، در دروس تحصیلات تکمیلی مرتبط شرکت کردند.
نیلوفر مشیری، دانشجوی مقطع دکتری رشته مهندسی عمران گرایش سازه، فرصت مطالعاتی در کشور سوئیس و در مرکز تحقیقاتی امپا
نیلوفر مشیری، دانشجوی مقطع دکتری رشته مهندسی عمران گرایش سازه، فرصت مطالعاتی خود را در کشور سوئیس و در مرکز تحقیقاتی امپا به مدت 15 ماه گذرانده است. وی در سالهای 2017 و 2018 به انجام بخش عمدهای از مطالعات آزمایشگاهی و تحلیلی رسالهی خود در فرصت مطالعاتی خارج از کشور پرداخته است. موضوع رسالهی ایشان، "بررسی تأثیر روش شیار زنی بر رفتار اتصال کامپوزیتهای CFRP پیش تنیده به بتن" به راهنمایی آقای دکتر داود مستوفی نژاد (دانشگاه صنعتی اصفهان) و مشاورهی اساتید آقایان دکتر مجتبی ازهری (دانشگاه صنعتی اصفهان) و دکتر مسعود متولی (دانشگاه تهران و مرکز تحقیقات امپا در کشور سوئیس) بوده است. همچنین، دکتر چادرسکی، استاد مشاور ایشان در مرکز تحقیقات امپا بوده است. وی در این دوره موفق به چاپ مقالاتی در نشریات ISI و نیز کنفرانسهای معتبر بین المللی شده است. همچنین، وی به جهت طی دورهی فرصت مطالعاتی خارج از کشور، موفق به دریافت بورسیههای تحصیلی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز تحقیقات امپا، و نیز دانشگاه ZHAW سوئیس (مسئول همکاریهای علمی بین المللی کشور سوئیس با ایران)، شده است.
حمید مرتضوی، دانشجوی دکتری عمران-ژئوتکنیک دوره فرصت مطالعاتی در دانشگاه نیوساثولز استرالیا
حمید مرتضوی، دانشجوی دکتری عمران-ژئوتکنیک پس از طراحی و ساخت دستگاه فشار همهجانبهی مخروطی در دانشگاه صنعتی اصفهان تحت راهنمایی دکتر حلبیان، دکتر هاشمالحسینی و دکتر روشن ضمیر، دوره فرصت مطالعاتی خود را در دانشگاه نیوساثولز استرالیا، تحت راهنمایی پروفسور خلیلی در سال 2018 آغاز نمود. وی در مدت یکسال فرصت مطالعاتی رفتار محوری شمعهای باریکشوندهی پیچی را مورد مطالعه قرار داد.
هاجر شرع اصفهانی، دانشجوی دکتری مهندسی عمران-ژئوتکنیک، فرصت مطالعاتی در دانشکده مهندسی و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی سیدنی (UTS) استرالیا
هاجر شرع اصفهانی، دانشجوی دکتری مهندسی عمران-ژئوتکنیک، فرصت مطالعاتی خود را در دانشکده مهندسی و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی سیدنی (UTS) استرالیا گذراند. وی در این مدت (آذر 96 – خرداد 97) تحت راهنمایی دکتر هادی خباز با بررسی دقیق مطالعات انجام شده و بازدید از سایت تحقیقاتی مورد نظر، به بررسی مدل عددی "روش های بهبود خاک برای ساخت زیرساخت های حمل و نقل بر روی سایت های دفن زباله" پرداخت.
مهرداد خشوعی اصفهانی دانشجوی دکتری مهندسی عمران- مهندسی آب فرصت مطالعاتی در دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) شهر سیدنی کشور استرالیا
مهرداد خشوعی اصفهانی دانشجوی دکتری مهندسی عمران- مهندسی آب فرصت مطالعاتی خود را در دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) شهر سیدنی کشور استرالیا تحت راهنمایی دکتر Ashish Sharma از دی ماه 1395 لغایت تیرماه 1396 به مدت 6 ماه گذراند. موضوع مطالعاتی ایشان بررسی شاخص های خشکسالی و پایداری منابع آب می باشد. وی در طی این مدت دو مقاله ISI در مجلات Journal of hydrologic engineering و Journal of hydrology چاپ نموده است.
ایمان چکرایی دانشجوی دکترای مهندسی عمران-مدیریت منابع آب دوره فرصت مطالعاتی را در دانشگاه آدلاید استرالیا
ایمان چکرایی دانشجوی دکترای مهندسی عمران-مدیریت منابع آب تحت راهنمایی آقای دکتر صفوی، دوره فرصت مطالعاتی را در دانشگاه آدلاید استرالیا به مدت 6 ماه در سال 96-97 زیر نظر پروفسور Graeme Dandy گذراند. موضوع تحقیقاتی ایشان توسعه یک مدل جامع بهینه سازی و شبیه سازی تخصیص منابع آب می باشد.
آلاء ترابیان دانشجوی دکتری عمران-فرصت مطالعاتی دردانشکدهی مهندسی عمران دانشگاه نوا لیسبون کشور پرتغال
آلاء ترابیان اصفهانی بخشی از مطالعات مربوط به رسالهی دکتری خود را در قالب فرصت مطالعاتی در کشور پرتغال به انجام رسانیده است. وی تحقیقات خود را تحت مشاورهی دکتر پینهو راموس در دانشکدهی مهندسی عمران دانشگاه نوا لیسبون با گروه تحقیقاتی بررسی رفتار دالهای تخت از 6 فروردین 1397 شروع نمود. این تحقیقات شامل ساخت و آزمایش دالهای بتن آرمه و نیز انجام مطالعات تحلیلی بود و تا 17 اسفند 1397 به طول انجامید.
سجاد انتشاری دانشجوی دکتری مهندسی عمران-مهندسی آب دوره ی فرصت مطالعاتی در کشور هلند دانشگاه IHE
سجاد انتشاری دانشجوی دکتری مهندسی عمران-مهندسی آب در سال 1396 برای گذراندن دوره ی فرصت مطالعاتی به کشور هلند عزیمت نمود. دانشگاه مقصد ایشان ، IHE در شهر دلفت بوده که به صورت مشترک با دانشگاه صنعتی دلفت دانشجوی دکتری می پذیرد. ایشان در دانشکده ی «مدیریت به هم پیوسته آب و حکمرانی» به فعالیت پرداخته و در این مدت در دوره های آموزشی این دانشکده شامل «حسابداری آب»، «مدیریت به هم پیوسته منابع آب»، «فلسفه علم» و «حکمرانی آب» شرکت نمود. همچنین در این مدت با سه تن از اساتید این دانشکده در رشته های مدیریت آب، سیستم های آبی و مدیریت آبیاری جلسات منظم هفتگی داشته و در این جلسات در مورد حوضه ی زاینده رود به بحث و گفتگو می پرداخت.
فرید عسکری نژاد، دانشجوی دکتری عمران - ژئوتکنیک دوره فرصت مطالعاتی در آزمایشگاه ژئوتکنیک دانشکده عمران دانشگاه توکیو
فرید عسکری نژاد، دانشجوی دکترا عمران - ژئوتکنیک از اکتبر سال 2018 تا مارس سال 2019 دوره فرصت مطالعاتی خود را در آزمایشگاه ژئوتکنیک دانشکده عمران دانشگاه توکیو، ژاپن زیر نظر پروفسور Junichi Koseki گذراند. وی، در این دوره، برروی مدلسازی رفتار زمانمند خاک های ترکیب شده با سیمان و گچ با استفاده از مدل رفتاری سطح مرزی، به عنوان مدل پایه، تحقیقاتی انجام داده است. همچنین تعدادی آزمایش سه محوری سیکلی زهکشی نشده برروی "ماسه تویورا" با تغییر فرکانس پس از تعدادی سیکل بارگذاری، بمنظور مشاهده رفتار ویسکوپلاستیک ماسه، در تخلخل های مختلف انجام داده است. ایشان گواهینامه به اتمام رساندن اهداف این دوره تحقیقاتی را به عنوان دانشجوی سخت کوش از پروفسور Junichi Koseki دریافت نموده است.
الهام جعفرزاده دانشجوی دکتری عمران-آب دوره فرصت مطالعاتی در دانشگاه URI با پروفسور گریلی و دکتر هاشمی در دپارتمان مهندسی دریا
الهام جعفرزاده در آبان ماه سال 97 جهت گذراندن دوره فرصت مطالعاتی عازم کشور امریکا شد. او در این دوره ی 6 ماه در دانشگاه URI با پروفسور گریلی و دکتر هاشمی در دپارتمان مهندسی دریا برروی پروژه های سازمانی که شامل برنامه نویسی عددی موج ساز و ساخت و آزمایش مدل آزمایشگاهی بود همکاری داشته است. همچنین به طور تخصصی زیر نظر پروفسور گریلی روش عددی المان مرزی جهت مدلسازی شرایط مختلف هیدرولیک دریا و سازه های دریایی به او آموزش داده شده است.